Newsletter

Stolz Крем со Q10 и витамин Е – 100 ml

Вратете ја свежината на кожата и намалете ги брчките!
SKU: 51329
Manufacturer: Stolz
540 din

Ревитализирачки крем кој ја враќа свежината на кожата и ги намалува брчките. Комбинацијата  од Q10 и витамин Е ја прави кожата витална и ја заштитува од појавата на брчки. Се нанесува наутро и навечер врз добро исчистена кожа на лицето, вратот и деколтето. Коензимот  Q10 не е само антиоксидант, туку и моќен енергетски активатор на клетките. Се раствора во масти и лесно продира во кожата. Ги неутрализира слободните радикали, ги стимулира нејзините природни функции и ја потикнува нејзината сопствена моќ за регенерација.Тоа води не само кон видливо намалување на брчките, туку и на спречување на појавата на  нови. Витаминот Е е моќен антиоксидант кој помага во борбата со слободните радикали. Ја одржува еластичноста на кожата и има способност за заштита на липидите и колагенските влакна од оксидација. Ја штити нежната кожа од надворешните влијанија. Има способност во длабинските слоеви на кожата да ги задржи и другите масно растворливи витамини, и на тој начин да им помогне на мускулните ткива да се хидратирани, меки и мазни.Витаминот Е помага при смирување на кожни иритации и потенки брчки предизвикани од сува кожа.

Бодови: 3,9