Newsletter

OPC Комплекс - 90 капсули

Најдобрите природни антиоксиданси за здравје, енергија и младост!
SKU: 30509
Manufacturer: Sanct Bernhard
7,200 din

Состав на една капсула: полифеноли - 215mg, од кои олигомерни проантоцијаниди (OPC) - 62mg, биофлавоноиди - 90mg, витамин Ц - 12,5mg. Содржи екстракти од грозје,  сончоглед, зелен чај, црвено вино, ацерола во прав.

Потпомага при: заштита од слободните радикали, намален имунитет, настинки, тешко и долго боледување, болести на срцето и крвните садови, нарушена липидна размена, малигни проблеми, хроничен замор, оксидантен стрес, пушење, артеросклероза.OPC Complex e моќен природен производ со максимално антиоксидантно дејство, кој што е богат извор на олигомерни проантоцијаниди и полифеноли, од природно потекло.

Дејство: Екстрактот од семе од грозје содржи олигомерни проантоцијаниди - моќни антиоксиданси кои ги штитат клетките од разурнувачкото дејство на слободните радикали. Тие се едни од ретките антиоксиданси кои минуваат низ ѕидовите на клетките на мозокот и крвните садови. Истовремено со тоа помагаат за нормална циркулација на крвта кон малите периферни садови, ги прават крвните садови еластични, што пак доведува до намалување на крвниот притисок. Екстрактот од семе од грозје го подобрува циркулацијата и спречува формирање на наслаги  и тромбови во артериите, а исто така ги заздравува ѕидовите на вените.

Начин на употреба: 1-2 капсули два пати дневно со чаша вода.

Бодови:25.87