Newsletter

Aгарикус блазеи - 60 капсули

Најперспективната габа за помошна терапија во онкологијата
SKU: 30311
Manufacturer: Dr. Nature
3,000 din

Состав на една капсула: екстракт од агарикус блазеи ( Agaricus blazei)– 400 mg
Потпомага при: дополнителна терапија на болни од карцином. Ги намалува несаканите дејства на хемотерапијата и зрачењето. Помага при автоимунолошки заболувања како мултиплекс склероза, атопичен дерматит, склеродерма, автоимунолошки тиреодит, полиартрит). Исто така потпомага при проблеми со дигестивниот, дишниот и уринарниот систем, како и при синдром на хроничен замор, истоштеност и намалена работоспособност.
Дејство: Полисахаридите во екстрактот од Агарикус блазеи ги забавуваат процесите на стареење и му помагаат на организмот да ги уништи канцерогените клетки. Оваа медицинска печурка активно го спречува растот на сите видови тумори и води до ремисија, го стимулира имунолошкиот систем и ги зголемува и активира НК-клетките (природните „клетки убијци“). Ги активира макрофагите – клетките кои што ги уништуваат бактериите и вирусите. Особено се препорачува при случаи на неоперативни случаи на рак на црн дроб, цироза на црн дроб, рак на дојки, хепатит В и С и др.
Начин на употреба:2 пати на ден по 2 капсули, препорачливо 30 мин пред оброк.

Бодови: 9.14