Newsletter

Мелем со екстракт од чајно дрво – 30 ml

За здрава и заштитена кожа!
SKU: 50105
Manufacturer: Ferdinand Emerchaimer
390 din

Активни состојки: висококвалитетен екстракт од Чајно дрво.
Eimermacher го препорачува да се користи при: акни, мали чиреви, дерматитис, алергии, различни видови на херпес, мали брадавици, испукана и воспалена кожа, егземи, лишаи, изгореници (од топлински апарат и сонце), убоди од инсекти, декубитиси (се нанесува околу раната), габи на кожата, гребнатинки и кожни надразнувања, грижа за интимните зони.

Превентивно се користи за: заштита од проблеми со кожата, при излегување во природа - против убоди од инсекти и воспаленија
од контакт со растенија.
Дејство: маслото од Чајно дрво има антибактериско, антисептично, антивирусно и антигабично дејство.
Дополнително дејство: екстрактот од Чајно дрво ја потхранува и заштитува кожата од секаков вид на кожни проблеми. Маста е дерматолошки тестирана и е со докажана грижа за кожата. Ја одржува влажноста на кожата и ја штити од сушење и од штетното дејство на надворешното опкружување. Маста со својот мирис има моќ да ги одбива комарците.
Начин на употреба: по потреба се нанесува тенок слој врз проблематичните зони на кожата, 1 - 2 пати на ден со лесни масажни движења.


Бодови: 1.5