Newsletter

Коњски гел со екстракт од див костен со рузмарин и арника - 30 ml

Докажана формула за опуштени и здрави нозе!
SKU: 50109
Manufacturer: Ferdinand Emerchaimer
390 din

Состав: високо квалитетен екстракт од див Костен, Рузмарин и Арника. Содржи Ментол и Камфор.
Eimermacher го препорачува да се користи при: замореност, воспаленост на мускулите, болки во зглобовите, потечени и подуени нозе, проширени вени, испукани капилари, повреди, модринки, грчеви. Превентивно: неактивен или многу динамичен начин на живот, долготрајно стоење на нозе, при тешки оптоварувања.
Дејство: Дивиот костен ги зајакнува вените и поседува антивоспалително, аналгетско дејство. Исто така ги зајакнува и заштитува капиларите.
Дополнително дејство: Дивиот костен во комбинација со Камфор, Арника и Рузмарин го помага заздравувањето при исчашувања, модринки, болки во мускулите и зглобовите, подуени и отечени нозе. Дополнително во комбинација со Ментол има разладувачки ефект. Enzborn гел со Див костен е дерматолошки тестиран и е со докажана нега на кожата.
Начин на употреба: наутро и навечер се нанесува тенок слој на чиста и здрава кожа на проблематичните места.

Бодови: 1.5

Гелот со екстракт од Див костен има сертификат од THERMOGRAFIE INSTITUT BERLIN за термотест. Сертификатот го докажува позитивниот ефект кој производот го има врз човековата кожа. Направена е споредба на температурата на нозете на човек пред и по употреба на гелот со екстракт од Див костен.