Newsletter

Коцкаста тава со стаклен капак-дозер 28*28

За вкусно, здраво, диетално, економично и еколошко готвење!
SKU: 225121
Manufacturer: Stoneline
18,250 din

STONELINE ® се единствените садови за готвење во светот со патентирана камена облога од микроскопски честички од алпски камен директно донесен од Швајцарските Алпи.

Овaa тавa е наменетa за пржење и за динстање на храната. Во неа можете да динстате и пржите разни видови на зеленчук, месо и да подготвувате многу вкусни рецепти за целото Ваше семејство.

 Засиленото дно со дебелина од 5,4 мм дозволува топлината да се распоредува рамномерно врз целата површина на садот, така што Вашите производи во него може да се приготвуваат рамномерно, и тие што се во средината на садот и тие на краевите.

Специјално конструираниот внатрешен дизајн на тавата создава можност за 30% поголем волумен, којшто ја одржува топлината на храната подолго време.

Уникатна предност на малата тава е тоа што во текот на готвењето можете да додавате дополнително сосови според храната којашто ја приготвувате, благодарение на вградениот дозер во самиот капак. На овој начин можете да го подготвите Вашето јадење уште повкусно. Од Вас единствено се бара да ставите во вдлабнатината на капакот лажичка рум, вино, пиво, сос, маслиново масло и благодарение на специјалниот дозер тие капка по капка ќе се додаваат во готвењето и приготвената храна ќе биде уште повкусна. Благодарение на нелепливото дно со камена облога, Вие со леснотија ќе можете по готвењето да ја измиете Вашата тава и таа да биде подготвена за следниот кулинарски специјалитет. Со секоја тава добивате и 2 огноотпорни ракавици.

Волумен: 4,2 литри

Тежина: 3,9 кг

Бодови: 67