Newsletter

Гастро комплекс - 60 капсули

За здрав дигесивен систем!
SKU: 30315
Manufacturer: Dr. Nature
3,000 din

Состојки во една капсула: екстракт од херициум ( Hericium erinaceus) - 200 mg, екстракт од Копринус (Coprinus comatus) – 50 mg, екстракт од кориолус (Coriolus Versicolor) – 50 mg, екстракт од реиши( Ganoderma lucidum) - 40 mg, екстракт од шитаке (Lentinula edodes) – 40 mg, екстракт од агарикус блазеи ( Agaricus blazei) – 20 mg.
Потпомага при: проблеми со дигестивниот систем, чир на желудник и дванаесетпалачно црево, воспаленија (желудник, панкреас, тенко и дебело црево), проблеми со цревната флора, киселини во желудник, рефлукс, гастритис, проблеми со варењето на храната, Кронова болест, синдром на нервозни црева, хемороиди
Дејство: Херициумот се употребува со векови во традиционалната кинеска медицина за проблеми со дигестивниот систем, вклучувајќи ја и усната шуплина, хранопроводникот, желудникот, панкреасот, тенкото и дебелото црево. Помага при проблеми со цревната флора, киселини во желудникот, рефлукс, гастритис, проблеми со варењето на храната, Кронова болест, прекумерна тежина и рак на сите дигестивни органи, хемороиди и запек. Копринусот е богат со минерали и витамини од кои најмногу од групата „В“. Го регулира нивото на шеќер во крвта и има антивоспалително дејство. Кориолусот има антиканцерогено дејство и спречува развој на рак на желудникот, хранопроводникот и на дебелото црево. Се употребува за регенерирање на црниот дроб, при хепатит и чир на желудник и дванаесетпалачно црево. Реишито го детоксифицира црниот дроб и помага при регенерација на нови клетки во него. Шитакето содржи уникатна аминокиселина која што го намалува нивото на холестерол и создава антитела кои што се борат против хепатитисот. Агарикус блазеи ефикасно
делува при заболувања на жолчката и црниот дроб.
Начин на употреба: 2 пати на ден по 2 капсули, се препорачува да се пијат 30 мин пред јадење.

Бодови: 9.14