Newsletter

Витамин С комплекс – 473 ml

Витаминот на животот!
SKU: 30815
Manufacturer: Dr. Nature
3,000 din

Состав: Витамин С, биофлавоноиди од лимон, шипки, рутин (витамин Р), хесперидин (биофлавонид), ацерола.

Dr.Nature го препорачува за: пад на имунитетот, често боледување, настинки, грип, респираторни заболувања, за закрепнување, за здравје на непцата, кожата, коските и зглобовите, за кардио-васкуларниот и нервниот систем.

Дејство: Уникатна течна форма за максимален ефект и брзо дејство. Моќен антиоксидант – ефикасно ги неутрализира слободните радикали. Го заштитува кардио-васкуларниот и нервниот систем и го зајакнува имунитетот. Витаминот С е најупотребуваниот витамин, бидејќи учествува во голем број  процеси од витално значење. Ги зајакнува крвоносните садови, учествува во регулацијата на холестеролот, ја нормализира пропустливоста на клеточните мембрани. Неопходен е за адекватен имунолошки отпор на организмот, ги активира неутрофилите, поради што го намалува ризикот од респираторни и вирусни заболувања. Ја стимулира синтезата на колаген и ја  подобрува еластичноста на кожата, крвните садови, зглобовите. Го забрзува процесот на зараснување на раните и регенерација  на ткивата. Го подобрува квалитетот и го продолжува животот. Го спречува претворањето на нитратите (од смог, дим од цигари, зеленчук, сланина и др.) во канцерогени. Помага за намалување на холестеролот и спречува појава на артеросклероза. Течната форма на витамин С, со додаток на биолошко-активни супстанци со висока антиоксидантна активност, се апсорбира многу брзо во организмот и има ефикасно благотворно дејство.

Начин на употреба: Возрасни и деца над 12 години по ½ супена лажица. (7,5 мл) дневно. Деца меѓу  6-12 години по ¼ супена лажица (3,75 мл) дневно. Дозата да се зема  со вода или друга течност.

Бодови: 8.1