Newsletter

Брејн комплекс - 60 капсули

За здрав нервен систем, добро памтење и циркулација!
SKU: 30314
Manufacturer: Dr. Nature
3,000 din

Состојки во една капсула: екстракт од херициум ( Hericium erinaceus) - 200 mg, екстракт од реиши ( Ganoderma lucidum) - 100 mg, екстракт од кордицепс ( Cordyceps sinensis) – 60 mg, екстракт од шитаке ( Lentinula edodes) – 40 mg, Потпомага при: за подобрување на дототкот на крв во мозокот, често губење на памтење, Алцхајмер, старечка деменција, мултиплекс склероза, дезориентација, несоница, расеаност, мигрена, нервози. Помага и за подигнување на либидото и сексуалната функција кај мажите и жените.
Дејство: Моќната комбинација од медицински печурки ја заштитува и подобрува работата на нервниот систем. Херициумот има моќ да го регенерира мозочното нервно ткиво и на тој начин да ја подобри состојбата при тешки болести како што е Алцхајмер. Реишито има моќ да го зајакне духот и позитивното емоционално однесување. Има смирувачко дејство врз централниот нервен систем, а помага и при епилепсија, несоница, расеаност и мигрена. Кордицепсот ја чисти крвта и лимфните јазли и претставува моќен афродизијак кој што ја враќа сексуалната функција кај мажите и жените. Шитакето има ретка моќ да ја возобнови милиновата обвивка на нервот и благодарение на тоа многу ефикасно делува при мултиплекс склероза.
Начин на употреба: 2 пати на ден по 2 капсули, се препорачува да се пијат 30 мин пред јадење.

Бодови: 9.14