Newsletter

Босвелија (индијски темјан) - 180 таблетки

Ги запира болките во зглобовите!
SKU: 30495
Manufacturer: Sanct Bernhard
9,675 din

Состав: Секоја таблета содржи екстракти од индиски темјан 400mg од кои 240mg босвелиска киселина.

Sanct Bernhard ги препорачува кај: болки и воспаленија на зглобовите, артритис, остеоартритис, реума, астма, воспаленија на цревата.

Дејство: Индискиот темјан најмногу се цени заради неговото позитивно делување при проблеми со зглобовите. Тој помага за подобра подвижност и флексибилност на зглобовите, влијае добро на рскавицата и сврзните ткива, ги тонизира мускулите, ја подобрува периферната циркулација. Покрај тоа ектрактот од темјан делува и се препорачува да се употребува при астма и воспаленија на цревата. Главните активни компоненти со антиинфламаторно дејство во смолата на индискиот темјан се тритерпеноидните киселини. Тие ја блокираат синтезата на леукотриените - хормонски материи кои се еден од главните фактори за појава на воспалителни процеси. Покрај тоа го спречуваат продирањето на леукоцитите во зглобната течност и го намалуваат степенот на оштетување на зглобната 'рскавица. Истражувањата покажуваат дека индискиот темјан влијае врз мозокот, го намалува стресот и напнатоста.

Начин на употреба: 1 таблета на ден за време на јадење, со доста течности.

Бодови: 34.89