Newsletter

Ацерола - 180 таблетки

Природен витамин C во вкусни таблети!
SKU: 30514
Manufacturer: Sanct Bernhard
3,100 din

Состав: секоја таблета содржи екстракт од ацерола – 240 mg, од кои што чист витамин C добиен од ацерола – 50 mg.

Sanct Bernhard ги препорачува за: подршка и зајакнување на одбрамбената моќ на организмот, при пад на имунолошкиот систем, настинки и грип, тешки физички и психички оптоварувања, еднолична исхрана сиромашна со витамини, алергии, вирусни и бактериски инфекции.

Дејство: витаминот C е незаменлив водорастворлив витамин кој што треба секојдневн да се внесува во организмот. Има моќно антиоксидантно дејство, кое што влијае за силен имунитет и добро здравје на забите, непцата и коските. Помага при заздравувањето на рани и скршеници, ја зголемува отпорноста на организмот од инфекции, ги заздравува крвните садови, помага во апсорпцијата на железо. Внесувањето на природен витамин C ја зголемува многукратно неговата ефикасност. Ацеролата е плод со најголема концентрација на природен витамин C што го прави најлесен за апсорпција од страна на човечкиот организам. Таа содржи двојно повеќе магнезиум, калиум и витамин В5 во споредба со портокалот. Исто така, ацеролата содржи витамин А, рибофлавин и витамин В3, чие синергиско дејство со останатите материи  од екстрактот на ацерола дополнително ја зголемуваат биолошката активност на таблетите.

Дополнително дејство: Витаминот С е важен витамин за синтезата на колаген, што го прави особено важен за здравиот изглед на кожата.

Начин на употреба: од 2-6 таблети дневно се шмукаат.

Бодови:11.04