Newsletter

Аурикуларија - 60 капсули

Печурката на Јуда во форма на човечко уво!
SKU: 30308
Manufacturer: Dr. Nature
3,000 din

Состав на една капсула: екстракт од Аурикуларија (Auricularia auricula-judae ) - 400 mg.
Потпомага при: тромбоза, инфаркт, артеросклероза. Потпомага во намалување на холестеролот и регулирањето на шеќерот во крв, мигрена, шум во ушите, проблеми со циркулација, канцер на кожата, простатата и сврзните ткива, прекумерна тежина и хемороиди. Го зголемува либидото.
Дејство: Аурикуларијата е богата со витамини од групата „B”, вредни протеини, минерали и секундарни материи кои го спречуваат згуснувањето на крвта и појавата на различни воспаленија особено на слузните обвивки во организмот на човекот. Оваа печурка ја подобрува циркулацијата, со што спречува појава на тромбоза и други запушувања во крвните садови. Токму затоа таа е прекрасен додаток во исхраната за превентива од инфаркт на миокардот, хемораг мозочен удар и артеросклероза и затоа овие заболувања се поретки во земјите во Источна Азија. Аурикуларијата го стимулира имунолошкиот систем при инфекции и хронични заболувања на кожата и слузокожата.
Начин на употреба: 2 пати на ден по 2 капсули, препорачливо 30 мин пред јадење.

Бодови: 9.14