Newsletter

Артичок - 150 таблетки

Зачувајте го здравјето на Вашиот црн дроб, жолчка и желудник!
SKU: 30520
Manufacturer: Sanct Bernhard
4,520 din

Состав: секоја таблета содржи сув екстракт од листови на артичок – 300 mg.

Sanct Bernhard ги препорачува за: лица кои имаат проблем со варењето на храната, проблеми со желудникот, подуеност и гасови во стомакот, нарушен метаболизам на масти, проблеми со црн дроб и жолчка, артеросклероза.

Дејство: екстрактот од листови на артичок го активира лачењето на жолчка и со тоа го помага варењето на храната, го спречува застојот на жолчка во жолчните канали и го стимулира излачувањето на панкреасен сок. Капсулите потпомагаат при диспептични проблеми – газови во цревата и подуеност на стомакот, чувство на гадење и повраќање по јадење, проблеми со апетитот и сл. Екстрактот од листови на артичок го подобрува метаболизмот на мастите, натрупани во црниот дроб, го штити и прочистува црниот дроб, го спречува формирањето на камења во жолчното кесе, влијае врз намалување на холестеролот, спречува таложење на мочната киселина при гихт.

Дополнително дејство:  Единствено артичокот е богат со ценарин кој има антисклеротично дејство и се препорачува при хепатит, артеросклероза, заболувања на црниот дроб и жолчката.

Начин на употреба: 3 пати на ден по 1 таблета со поголемо количество на вода.

Бодови: 15.03