Newsletter

Аргинин – 120 капсули

За здраво срце и сила!
SKU: 30505
Manufacturer: Sanct Bernhard
4,915 din

Состав на една капсула: L-аргинин - 500mg, витамин Б6 -1mg, фолна киселина - 100μg, витамин B12 - 1μg

Потпомага при: подобрување на крвотокот, срцева слабост, проблеми со кардиоваскуларниот систем, проблеми со дебелина, еректилна дисфункција, лекување на рани.

Дејство: аргининот e есенцијална аминокиселина која што самиот организам не може да ја синтетизира во доволни количини, па затоа треба да се зема преку храна или како додаток во исхрана. Аргининот е претходник на азотниот оксид и има незаменлива улога во синтезата на хормоните.Тој го зголемува излачувањето на хормонот за раст, помага при детоксификација на организмот, го зајакнува имунолошкиот систем, го регулира тонусот на крвните садови, ефикасно се спротивставува на слободните радикали, ја подобрува сексуалната функција и помага во намалувањето на вишокот маснотии во организмот. Исто така помага при умор и воспаление  по тешко физичко оптоварување и ја зголемува количината на кислород во мускулите.

Начин на употреба: 2 капсули дневно со вода.

Бодови: 17.73