Newsletter

Алерџи комплекс - 60 капсули

Со моќно антиалергиско дејство!
SKU: 30318
Manufacturer: Dr. Nature
3,000 din

Состојки во една капсула: екстракт од реиши (Ganoderma lucidum) - 200 mg, екстракт од шитаке (Lentinula edodes) – 60 mg, екстракт од агарикус блазеи (Agaricus blazei) – 60 mg, екстракт од кордицепс (Cordyceps sinensis) – 30 mg, екстракт од херициум (Hericium erinaceus) - 30 mg, екстракт од маитаке (Grifola frondosa)- 20 mg,
Потпомага при: алергија, бронхијална астма, автоимунолошки заболувања (мултиплекс склероза, лупус, склеродерма, полиартритис, енцефалопатија) и др.
Дејство: Реишито има најмоќно антиалергиско дејство од медицински печурки. Содржи полисахари Ланостан кој што ја потиснува алергиската реакција на организмот. Лекувањето на алергии со реиши е долготраен процес кој е многу ефикасен и без контра индикации. Реишито исто така помага при бронхијална астма исто колку и кортикостероидите. Кордицепсот исто така се употребува за лекување на астма. Најновите научни истражувања докажуваат дека Агарикус блазеи делува врз моноцитите. Тоа укажува дека оваа печурка има голем потенцијал за лечење на алергиски заболувања. Исто така е многу ефикасна во лекување на автоимунолошки заболувања како мултиплекс склероза, склеродерма, полиартритис, енцефалопатија. Херициумот го зголемува нивото на CD-4+ клетките и макрофагите и така допринесува во борбата против алергиите и автоимунолошките заболувања. Шитакето има улога на имунокоректор, а Маитакето го контролира глукозниот метаболизам и заштитува од дијабетес. Има антихистаминско дејство и ги ублажува симптомите на бронхијална астма и поленска алергија.
Начин на употреба: 2 пати на ден по 2 капсули, се препорачува да се пијат 30 мин пред јадење.

Бодови: 9.14